El passat dijous i divendres (14 i 15 de març) vam anar a visitar les instal·lacions de Neolith a Castelló. Podeu mirar i tenir  las fotos de la visita a Neolith aqui:
Galeria de Fotos

Ens van recollir a tots a Barcelona amb un autobús i ens van portar a Castelló. Vam sopar molt i molt bé al Restaurant Cremor. En acabar ens vam reunir una estona i ens van allotjar a l’Hotel Luz . Tot per cortesia de Neolith

Divendres, desprès d’un bon esmorzar, vam visitar les Instal·lacions de Neolith.

Ens van ensenyar el seu showroom, on els seus productes llueixen per mostrar-nos la seva bellesa i funcionalitat.

Ens van ensenyar mostres amb junta invisible i com es fa, a través d’un vídeo explicatiu.

Ens van ensenyar la planta de producció.
Primer la recepció de la matèria prima, que són terres de diferents procedències i gairebé sense productes químics, explicant-nos tots els productes que ho formen. Els camions descarreguen directament dins la fàbrica, als silos corresponents.
D’allà, quan el producte ja té la granometria desitjada, ho passen a una de les quatre línies de producció. Cada línia de producció té diverses parts, primer es posa la quantitat de terres i sorres requerida segons cada peça, desprès es premsa, passa pel forn i per la impressió digital.
Un cop fetes, passen totes les peces, pel control de qualitat, una a una són comprovades, tant el to de la peça, la mida, el gruix i la compactació.

Desprès ens van ensenyar un magatzem d’exposició, on es pot veure la gran varietat de productes i materials.

El departament de disseny, on es pot comprovar les dificultats que se’ls presenten amb alguns projectes com el del Restaurant Enigma

Tots els assistents van sortir encantats de la visita, van adquirir més coneixements sobre el producte de Neolith, agafant idees per als seus clients.

Un cop visitades les Instal·lacions, ens van portar a Gasma, fantàstic Campus de Gastronomia, on ens van ensenyar i explicar la història de la casa. Vam veure com són de pràctics per a ells els productes de Neolith, fins i tot les pissarres per ensenyar als alumnes són de Neolith, les taules de treball ja no són d’acer inoxidable, si no, de Neolith, per higiene i comoditat.

Ens van fer una classe de cuina, on vam gaudir molt fent una Xatonada i una steak tartar, gracies a les indicacions de l’ Álvaro.

En acabat, ens van dur a un menjador preciós, amb vistes a la piscina, on vam gaudir d’un dinar esplèndid.

En acabar, ens van ensenyar el que van construir com a refugi durant la guerra i ara utilitzen de bodega. A data d’avui, dona gust baixar a aquest racó.

En aquest racó, el President del Gremi, Sr. David Albert, va fer un “brindis”, donant les gràcies als Agremiats, a Neolith, el Secretari, Sr. Oscar Nieto, va tenir elogis pel producte, així com un dels nostres agremiats Sr. Carlos Díaz, que l’instal·la des de fa temps.

L’Abel, el nostre amfitrió de Neolith, va agrair la col·laboració del Gremi i dels agremiats, donant-nos la possibilitat de repetir l’experiència amb altres agremiats que no hagin pogut venir.