Skip to main content Skip to search
De dilluns a dijous de 9:00 a 17:00 i divendres de 9:00 a 15:00.

Salutació del President

8 novembre, 2016

David Albert i Castellví

President

presidenciagremi@greincat.cat

Benvolgudes i benvolguts,

Estem vivint un cop més, experiències i moments d’incertesa com l’augment dels costos de l’energia, augment de preus amb retallada de marges, la guerra d’Ucraïna,  però com sempre, la il·lusió del nostre esforç diari ens donarà força per a continuar endavant donant el millor de nosaltres. I quin criteri tenim per estar esperançats?

Doncs més enllà de les inquietuds conegudes, us vull fer arribar les dades que podem recollir tot seguint els indicadors de país i podríem dir mundials, per un costat l’existència d’un dèficit d’informació energètica de l’edificació actual,  en un sentit ampli, els habitants d’aquests edificis tenim poca cultura energètica, no sabem interpretar l’orientació ni la trajectòria solar del nostre edifici, no valorem prou un bon aïllament o no tenim més anàlisi que el del nostre consum energètic segons la factura mensual de la nostra comercialitzadora, per tant, tenim una gran tasca il·lustrativa. I parlant de dades i d’habitants, només a Catalunya es calculen que hi ha més de 30.000 pisos buits, definint com a pis buit a tot aquell que no té  consum d’aigua, que no hi té empadronaments o que pertany a una entitat financera. Per l’altra costat el gran futur que ens espera endavant en la millora de tot el parc immobiliari envellit que requereix la nostra intervenció no només de reforma interior en si mateixa sinó en aquesta millora energètica, doncs tots aquests edificis quan es van construir no havien de complir el mínim de condicions d’aïllament tèrmic ni d’eficiència energètica.  Però abans és necessari oferir informació al ciutadà amb relació a l’estat del seu habitatge per a poder conscienciar-nos, ja que no hem d¡oblidar que és el verdader consumidor energètic i tindrà un paper clau en aquest procés de millora.

Apostem doncs per la millora de l’aïllament tèrmic incorporant materials aïllants en els murs exteriors, realitzar instal·lacions eficients amb equips d’última generació i en el possible l’ús d’energies renovables, tot això comportarà una aportació de totes i tots nosaltres a una millora en el consum energètic, una millora en l’economia de la butxaca del nostre client i una millora en l’impacte ambiental.

Assumim el compromís d’oferir al ciutadà un consum més responsable i segur ens ajudarà a sentir-nos millor i de pas a incrementar la confiança del ciutadà que ben segur revertirà en l’economia de tots i totes nosaltres.

Des del Gremi seguirem defensant els interessos comuns, així com elaborant diferents estudis de millora de la competitivitat del nostre sector, en àmbits com, la formació, la innovació o la sostenibilitat.

Us desitjo un any ple,  i de preparatius pel que és ja una realitat, l’estudi de l’eficiència energètica a la reforma.

 

Barcelona Gener de 2023

Rep una cordial salutació.

David Albert i Castellví
President
presidenciagremi@greincat.cat


Comparteix!