Ahir dimecres 16 de maig, a la seu del Gremi, vam tenir una sessió formativa de Simon 100 i LuxLight, amb la col·laboració de Teclisa.

El personal tècnic de SIMON ens van mostrar la gran innovació que porta la nova sèrie SIMON|100.

Simon ha fet 100 anys i ho ha celebrat creant una sèrie de mecanismes que marcaran un abans i un després.

La sèrie Simon 100, dissenyada per anar un pas més enllà del clàssic mecanisme, té noves funcions adaptades als nous temps. Amb dos colors brillants, blanc i negre, que s’accionen mitjançant pulsació, per la qual cosa la tecla sempre està en la mateixa posició.

Per a aquells que no conegueu aquests mecanismes, fan un pas al davant en el que coneixem com el “Internet of Things“, que en altres paraules, consisteix en la interconnexió digital d’objectes quotidians amb Internet, i en aquest cas concret, amb els interruptors, endolls, polsadores de persiana i reguladors d’intensitat de la nostra llar, que passaran d’analògics a digitals.

Hem vist que fàcil és instal·lar aquest dispositiu en la nostra llar i algunes de les possibilitats que ens ofereixen.

La seva manera de funcionament està basat a la tecnologia sense fil Z-wave Plus, que crea  una xarxa en la que tots els dispositius “parlen entre si” com a emissors i receptors d’informació i es poden controlar  amb el nostre telèfon mòbil sense necessitat de connexió a Internet.

Podem establir horaris d’encès i apagat dels endolls, configurar un encès i apagat gradual dels mecanismes perquè tot funcioni des del primer moment del matí o a última hora de la nit i establir-ho segons ens sembli per hores i dies de la setmana. Ens permeten comandar i centralitzar una sèrie de mecanismes (persianes, llums, endolls…) de manera personalitzada.

Imagina’t que se t’ha oblidat apagar algunes de les llums de casa teva abans d’anar a treballar, doncs podries apagar-les a distància. Una autèntica passada.

 

Durant l’estona de descans els assistents van agafar forces amb un pica-pica cortesia de TECLISA, intercanviant impressions amb els ponents.

 

Desprès, l’equip tècnic de LUXLIGHT, empresa especialitzada en la distribució i comercialització de llums, equips, sistemes de control i lluminàries, ens va fer una xerrada específica de la il·luminació amb LEDS.

LUXLIGHT és un fabricant d’il·luminació. La missió es centra en una clara aposta per la innovació i el constant creixement. L’objectiu és oferir als agremiats aluminotècniques que satisfacin les exigències i requeriments necessaris  per desenvolupar tot tipus de projectes i ajudar a aconseguir l’objectiu final.

La tecnologia LED ha evolucionat molt. Ens van explicar les 7 característiques que diferencien els Leds, on la introducció de productes asiàtics ha fet molt mal, per la baixa qualitat de molts productes.

La instal·lació de les lluminàries LEDS no és pot fer igual que amb la il·luminació tradicional, ja que es poden crear camps que provoquen mal de caps als usuaris de l’espai.

Cal deixar-se aconsellar sempre pels professionals adequats, i cal reciclar als instal·ladors, per tal d’aconseguir un resultat òptim.

Existeixen al mercat molts elements que ens permeten realçar l’espai a partir de la il·luminació amb LEDS, a més d’abaixar el consum energètic.