D’una banda, les properes tendències ceràmiques estaran caracteritzes per propostes més serenes en comparació de les dels últims anys en les quals el racionalisme s’imposarà. Però també es donaran tendències arriscades que s’alineen amb les línies més contemporànies de l’interiorisme. Al seu torn, el luxe torna a reprendre l’ostentació del neobarroco amb clars tocs decadents.
Des del punt de vista de reproduccions, els marbres seran la peça clau d’aquestes temporades, mentre que la fusta i les pidedras s’han convertit en un bàsic de tots els fabricants. Els ciments es reinventen i envaeixen amb les seves textures i acabats altres superfícies i materials. Durant aquesta fira destacaran també les propostes de reproducció de tèxtils tècnics i sòls vinílicos. Un recurs clàssic com la superposició de materials es maximitza gràcies a l’increment de definició en impressió digital.

Mentrestant els formats es polaritzen, des de les maxi peces en els quals les juntes desapareixen per donar sensació de continuïtat i generar ambients envolupants, als petits formats en els quals la junta es converteix en un recurs decoratiu.

D’altra banda, els avenços en les tècniques d’impressió han provocat que augmentin els efectes de tridimensionalidad generats a través d’impressió d’esmalts i materials, la qual cosa eleva la qualitat en la reproducció de les pedres i metalls. També els grans volums són un recurs que es reprenen amb força.
Descarrega’t el document aquí