Després de la presentació a Cevisama de les Tendències ceràmiques per aquest any detectades per l’ITC des del seu Observatori de Tendències de l’Hàbitat, us oferim el nou informe de Tendències Ceràmiques 2018-2019.

Clik aquí per obtenir l’informe.

Una visió de les últimes novetats detectades en les fires internacionals de disseny al costat d’una anàlisi de les tendències que afectaran al sector de la ceràmica i els recobriments en els propers anys.

L’informe Presenta sis tendències de producte, amb focus especial en com les tendències en interiorisme afectaran al producte ceràmic.

tendencies 1 marvel-gems-de-atlas-concorde-1024x731Les noves tendències ceràmiques uneixen atemporalitat i materials neutres, al costat d’un cada vegada major auge de formats que abasten des de les grans a molt petites dimensions. Especial rellevància tindrà la continuïtat de reproduccions fidedignes de pedres, marbres, fustes i ciments, encara que ressalta la presència de metalls purs, acers, terratzo i els acabats stracciatella, o “sal i pebre”.

També assenyala l’informe que el petit format adquireix cada vegada més rellevància i és buscat per aquells projectistes que miren cap als dissenys senzills i tradicionals per actualitzar-los amb una visió renovada de la ceràmica. Ja ho havíem anat veient en anys anteriors, però ara mateix es troba en estat de gràcia i podem trobar al mercat espanyol productes que responen a aquestes característiques.

tendencies 2 marvel-gems-de-atlas-concorde-1024x731Les textures ceràmiques triomfen, amb enormes possibilitats en el desenvolupament i col·locació de les peces, creant ambients amb gran personalitat. La ceràmica artesana, la sinceritat del fang cuit i la revisió de colors i motius decoratius, mou a decoradors i projectistes a investigar amb les possibilitats del material ceràmic, mentre que el moviment Nou Memphis es deslliga de la uniformitat llançant explosions de colors vius, gairebé àcids, i formes geomètriques de línies que trenquen qualsevol perspectiva per reaccionar enfront de la tradició minimalista.

L’informe de Tendències Ceràmiques 2017-2018 ha estat realitzat de forma conjunta entre l’Observatori Ceràmic de l’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC) i l’Observatori de Tendències de l’Hàbitat, integrat per l’Institut Tecnològic Metalmecánico, Moble, Fusta, Embalatge i Afins (AIDIMME), l’Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) i el propi ITC. En ell es recullen les principals tendències que repercutiran en el sector de rajoles ceràmiques en els propers anys al costat de propostes presents avui dia als mercats, amb l’objectiu de ser una eina creativa i de suport a les empreses fabricadores de rajoles.