El dimecres 6 de Juliol, vem tenir una sessió informativa sobre l'IVA Reduït en la Reforma.

Us posem un resum d'aquesta sessió:

A quines obres es pot aplicar l'IVA del 10 %:
Rehabilitació d'edificacions en general incloent obres accessòries
Obres de rehabilitació energètica
Millora de tancaments
Instal·lacions elèctriques, aigua, climatització
Pintura
Baixants
Equips o sistemes de telecomunicacions
Instal·lació, renovació o substitució d'ascensor
Sala de calderes
Detectors de presència
Protecció contra incendis.

A qui se li pot aplicar l'IVA REDUÏT:
1) Persona física: Propietari d'habitatge d'ús habitual. Tant primera com a segona residència. Amb una construcció de dos anys d'antiguitat abans de l'inici de l'obres.
2) Comunitat de propietaris. Amb una construcció de dos anys d'antiguitat abans de l'inici de les obres.

Qui pot aplicar l'IVA REDUÏT
Constructors, reformistes o autònoms que efectuïn execució d'obra en els projectes on aportin materials el cost dels quals no excedeixi del 40% del total de la reforma.

Materials que computen en la determinació d'aquest percentatge: Aquells que quedin incorporats materialment a l'edifici (maons, guix, ciment, marbre, taulells). Fogons i mobles de cuina. Sanitaris. Mecanismes elèctrics. Fusteria de PVC, metàl·lica o de fusta i, altres materials que siguin necessaris per dur a terme la reforma. Electrodomèstics que queden integrats amb el mobiliari (p. ex.: vitroceràmica, forn…)

Materials exclosos: Bastides. Elements que s'utilitzin de forma accessòria (instrumental, maquinària emprada…) Electrodomèstics que no quedin integrats i quedin independents al mobiliari (.ej: rentadora, assecadora, nevera…)

Donat el gran nombre de preguntes i dubtes sorgits, des del Gremi es faran consultes vinculants a l'Agència Tributària, amb totes les preguntes que els agremiados ens feu arribar.

Envieu-nos vostres consultes de forma clara i concreta, per escrit al correu cuinescat@greincat.cat.

Aquestes consultes es faran en nom del Gremi, sense esmentar al Agremiado. Les respostes de les consultes vinculates, són la interpretació tributària. Això ens oferirà la seguretat jurídica del les preguntes, ja que l'administració no pot contradir les pautes establertes en les consultes.

Properament, es farà de nou una sessió informativa, per donar resposta a totes les vostres consultes, amb un especialista en el tema.

Podeu veure aquí el vídeo de la Sessió del dimecres.