Presentació certificació profesisonal tècnic en reformes d’interiors

La setmana passada vam estar presents a Barcelona Building Construmat donant a conèixer el Certificat de competències professionals: TÈCNIC EN REFORMES D’INTERIORS.

La presentació es va fer de la mà de la Fundació Laboral de la Construcció. El Sr José Mª Jaquet, Responsable de gestió Comercial de FLC, va obrir l’acte.

Seguidament, el President del Gremi de Reformes d’Interiors, el Sr David Albert, es va adreçar als presents explicant la necessitat del sector en obtenir aquesta certificació, que ha estat un dels eixos de treball del Gremi des de fa dos anys, fruit de la demanda del col·lectiu. 

El Sr Oscar NietoVicePresident del Gremi, va exposar els objectius. Es tracta d’una certificació personal i és la manera de reconèixer la capacitat i competència dels professionals que es dediquen a les reformes d’interiors.

Des del Gremi, oferim als professionals un sistema de certificació complet i rigorós, que aporta confiança i el converteix en un vehicle de competitivitat i de reputació.

Està adreçat a tot aquell Professional que coordina les obres de reformes d’interiors: Assessora al client, valora els treballs, els planifica i organitza, programa la contractació i la gestió econòmica de l’obra, efectua el seguiment i les correccions precises per a que la realització dels treballs es dugui a terme amb la qualitat requerida i en el termini marcat.

La Directora del gremi, Maribel Torrents va presentar els avantatges que la certificació comportarà envers els clients, els professionals i l’ empresa de reformes. Presentem una eina que permetrà una avantatge competitiu en el mercat, un signe de diferenciació i professionalitat, una eina de prestigi que potencia la imatge professional.

El Sr Ricardo Duarte, Director Nacional Formación y Certificación de Competencias de TÜV Rheiland, va exposar la necessitat de conferir una eina de professionalització al mercat, amb un reconeixement internacional. La empresa certificadora de reconegut prestigi avala les aptituds i coneixements a certificar, mitjançant el procés acceptat globalment, d’avaluació i reavaluacions periòdiques de la competència de la persona certificada que recull la norma ISOIEC17024.

Seguidament, la Formadora Sra. Rosa Truco, Arquitecta de la Fundació Laboral de la Construcció, va explicar els continguts de la formació tècnica.

Va tancar la sessió, la Sra. Pilar Minguez, Responsable de Relacions amb Col·lectius de PIMEC, qui va ressaltar la necessitat d’acreditar de forma oficialitzada els coneixements d’un col·lectiu.

Per obtenir el  Certificat de competències professionals TÈCNIC EN REFORMES D’INTERIORS, cal fer una formació de 70 hores, (50 de les quals són de Formació Tècnica i 20 de Formació empresarial), i superar un examen final.

La primera promoció iniciarà la formació al mes de setembre 2019.

Ja estan obertes les places per la segona promoció del 2020.