Signatura Bcn + sostenible

El passat 7 de febrer el President del Gremi, el Sr David Albert va assistir a l’acte de signatura del Compromís per la Sostenibilitat.

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, i la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, van presidir l’acte al Saló de Cent de l’Ajuntament, a on es va presentar l’inici del programa Comerç + Sostenible i es va portar a terme l’acte de signatura del Compromís per la Sostenibilitat per part d’entitats associatives del món del comerç i l’empresa. A l’acte també hi ha assistit en Frederic Ximeno, comissionat d’Ecologia de l’Ajuntament de Barcelona.

La trobada escenifica l’adhesió del món del comerç, gremis, organitzacions professionals i empreses a la xarxa Barcelona + Sostenible

El programa Comerç + Sostenible promou la millora de la sostenibilitat del sector comercial a través de bones pràctiques ambientals i socials com: estalvi d’energia, prevenció i gestió de residus, reducció del consum d’aigua, mobilitat sostenible, consum responsable i compromís amb la comunitat.

Aquestes entitats han elaborat plans anuals per millorar la sostenibilitat de la seva activitat amb accions que impliquen els seus associats, han recollit les adhesions dels comerços i els han acompanyat en la realització de les accions.
Amb aquesta iniciativa es vol:
– Promoure accions a favor de la sostenibilitat a les entitats de comerç i als seus comerços, en benefici dels mateixos establiments comercials i de la societat.
– Posar en valor l’acció facilitadora de les entitats associatives del món del comerç.
– Destacar i reconèixer tota la contribució que ja estan fent les entitats i els comerços a la millora de la ciutat.
– Fer ciutat, projectant la imatge d’un teixit comercial i uns serveis que aposten per la qualitat i la sostenibilitat.
Els àmbits principals d’actuació que prioritza el programa Comerç + Sostenible són:
– Estalvi d’energia
– Prevenció i gestió de residus
– Reducció del consum d’aigua
– Mobilitat sostenible: mercaderies, treballadors, clients
– Consum responsable: productes comercialitzats i d’autoconsum
– Compromís amb la comunitat: implicació en projectes socials, atenció a les persones amb necessitats especials, contractació responsable
El Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022 és un projecte compartit i un marc de referència per a totes les organitzacions ciutadanes que vulguin contribuir a la millora de la sostenibilitat. El Compromís es plasma en un document de valor estratègic i voluntat inspiradora que estableix 10 grans objectius, cadascun amb 10 línies d’acció, en horitzó 2022.

Podeu consultar més informació a: 
http://lameva.barcelona.cat/barcelonasostenible/ca/comerc-sostenible

Podeu veure més fotografies


https://goo.gl/photos/jymAzwfzFHAwstyWA