Skip to main content Skip to search
De dilluns a dijous de 9:00 a 17:00 i divendres de 9:00 a 15:00.

Enquestes

24 abril, 2020

SEGONA ENQUESTA: AFECTACIONS DEL COVID’19 AL SECTOR DE LES REFORMES D’INTERIORS 2

Accedeix a l’enquesta

AFECTACIONS DEL COVID’19 AL SECTOR DE LES REFORMES D’INTERIORS 1

Us fem arribar els resultats de l’enquesta feta des del Gremi de Reformes d’interiors i, un cop analitzats els resultats obtinguts.

L’enquesta es va realitzar entre els dies 24 de març i 2 d’abril de 2020, és a dir, van ser donades en la primera fase de l’estat de confinament i ha estat adreçada a tots els professionals del sector de les reformes d’interiors, més enllà del col·lectiu d’agremiats.

La van respondre un total de 83 professionals, un índex de resposta destacable, superior a l’habitual en aquest tipus d’iniciatives que ha fet el Gremi.

En termes generals:

– La majoria dels que han respòs l’enquesta són professionals amb establiment a peu de carrer, i que no van continuar l’activitat a partir del 30 de març.

– Les obres es van aturar majoritàriament a instància dels clients, i els que van continuar ho van fer entre una i tres obres en marxa, principalment obres de reforma integral, amb una gran afectació de subministrament de materials.

– El personal afectat, entre propi i autònoms ha estat entre 1 i 5 persones per empresa principalment, i el 53% de les empreses no van fer un ERTO de principi, malgrat l’afectació va ser de 170 treballadors d’una mostra de 83 empreses.

– En quant al futur, la majoria pensava que encara queda temps per poder tancar l’any de manera positiva i que els temps per recuperar l’activitat seria d’uns 6 mesos.

– Les mesures necessàries per reactivar el sector estarien principalment en una reducció del IVA de les obres de reforma al 10%, moratòria d’impostos, incentius fiscals pels clients a la seva renda per fer obres i ajuts governamentals als professionals.

– En quant al col·lectiu de professionals, el pensament general és que cal aparcar la competència i ajudar-se uns als altres, fent pinya i unint esforços.

En breu farem una nova enquesta que ens permetrà contrastar aquets resultats actualitzats amb la situació, tant canviat aquets dies. Ara, amb la crisi de la COVID-19, aquesta situació s’ha vist agreujada, i el que ens preocupa sobretot és la capacitat de recuperar-nos a mig i llarg termini. Per això és tant important prendre el pols al sector per focalitzar les accions envers les administracions.

Comparteix!